Glavni grad: Vozači kršili propise, potrebno vrijeme da se prilagode novom režimu

Glavni grad: Vozači kršili propise, potrebno vrijeme da se prilagode novom režimu

Potrebno je određeno vrijeme da se naši sugrađani prilagode novom režimu saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kazali su iz Glavnog grada i dodali da su o promjeni režima saobraćaja javnost obavijestili još 25. novembra.

Glavni grad Podgorica oglasio se saopštenjem nakon što je odluka o određivanju posebne trake za autobuse, taksi i vozila sa prvenstvom prolaza na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog izazvala veliko interesovanje medija i javnosti i nakon snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Iz Glavnog grada su saopštili da ono što se moglo vidjeti na snimku objavljenom na društvenim mrežama komentarišu kao ozbiljno kršenje saobraćajnih propisa - propisane brzine i saobraćajne signalizacije.

Podsjećaju da su o promjeni obavijestili javnost još 25. novembra na svim zvaničnim kanalima komunikacije Glavnog grada.

"Traka je, u skladu s pravilima saobraćajne struke i najboljom praksom u velikim evropskim gradovima, odvojena i vizuelno i fizički. Zahvaljujući tome, traka koja se, usljed nepropisnog zaustavljanja, ranije gotovo nije koristila, sada služi za potrebe javnog i taxi prevoza, Hitne pomoći, Policije i Službe zaštite i spašavanja", kazali su iz Glavnog grada.

Ovime se, smatraju, uz nabavku modernih autobusa, daje značajan doprinos daljem unapređenju kvaliteta javnog prevoza u glavnom gradu, a koji je godinama i decenijama predstavljao jedan od najvećih problema u Podgorici.

"Razumijemo da je potrebno određeno vrijeme da se naši sugrađani prilagode novom režimu saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog", poručuju iz Glavnog grada.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.