Vlada koja je izgubila povjerenje Skupštine nema pravo da uvodi CG u Otvoreni Balkan
Ilustracija

Vlada koja je izgubila povjerenje Skupštine nema pravo da uvodi CG u Otvoreni Balkan

Manjinska Vlada, koja je izgubila povjerenje Skupštine i zapostavila evropske obaveze, nema pravo da uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, i to u trenutku kada država nema funkcionalne institucije, poručila je građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić.

Ona je agenciji MINA, komentarišući Analizu o prednostima i manama učešća u Otvorenom Balkanu, kazala da je postojala obaveza da se ta regionalna inicijativa proanalizira iz svih uglova na kompetentan način, uz ekspertsku podršku.

"Budući da ministri iz URA-e i Socijalističke narodne partije slijepo insistiraju na ovome, ne rukovodeći se interesima države Crne Gore", navela je Bajramspahić, prenosi Rtcg.

Ona je ukazala da je nadležnost da, u koordinaciji sa resorima razmotri inicijativu i iznese stav i ponudi Vladi, bila na potpredsjednici Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarki evropskih poslova Jovani Marović, koja je podnijela ostavku na te funkcije.

Bajramspahić je rekla da je, kada je Marović ponudila Vladi stručnu i nepristrasnu analizu, ministar pravde uradio sve da uguši činjenice i da spriječi temeljno bavljenje tom temom.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.