Erdogan: Dok evropske zemlje razmišljaju kako će prezimiti, mi zimu dočekujemo mirni
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan: Dok evropske zemlje razmišljaju kako će prezimiti, mi zimu dočekujemo mirni

Za razliku od evropskih zemalja, Turska ulazi u zimu bez ikakvih energetskih problema, izjavio je danas predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

“Dok evropske zemlje razmišljaju kako će prezimiti zbog energetske krize, mi ulazimo u zimu mirni“, rekao je Erdogan, prenio je TAS S.

Pored toga, on je ponovio namjeru Ankare da dobije pšenicu od Rusije kako bi je preradila u brašno i besplatno otpremila u siromašne zemlje.

Predsjednik Turske je najavio i planove za puštanje u masovnu proizvodnju prvog turskog bespilotnog borbenog aviona “Bajraktar Kizilelma“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.