Pucnjava u dvije škole u Brazilu: Napadač ubio tri osobe, ranio njih 13
Ilustracija

Pucnjava u dvije škole u Brazilu: Napadač ubio tri osobe, ranio njih 13

Bivši učenik ubio je tri osobe, a ranio 13 poluautomatskim pištoljem kada upao u dvije škole na jugoistoku Brazila nakon čega je uhapšen, saopštio je državni sekretarijat za javnu bezbjednost.

Napadač je juče otvorio vatru na učenike osnovne i srednje privatne škole koje se nalaze u istoj ulici u malom gradu Aracruz u državi Espirito Santo i ubio dva nastavnika i jednog učenika.

Oko četiri sata kasnije, policija je uhapsila napadača, identifikovanog kao 16-godišnjeg dječaka koji je studirao u državnoj školi, rekao je guverner Espirito Santo Renato Kasagrande.

Snimci sigurnosnih kamera pokazuju da je napadač nosio pancir i otvorio vatru iz poluautomatskog pištolja.

Kazagrande je rekao da oružje pripada ocu bivšeg učenika, vojnom policajcu.

Ranjeno je 13 osoba, među kojima je devet nastavnika jer je ubica ušao u zbornicu za nastavnike u školi nakon što je razbio bravu.

Šestoro ranjenih, među kojima je dvoje djece, hospitalizovano je juče.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.