Đukanović: Vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje

Đukanović: Vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović sastao se sinoć sa španskim premijerom i predsjednikom PSOE Pedrom Sančezom na marginama Kongresa Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu.

Tokom sastanka uz kratak osvrt na regionalna, evropska i globalna kretanja, razmjenjeni su, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta,  stavovi o aktuelnim procesima u dvije države, i društvenim izazovima kada se radi o sprovođenju reformi.

Đukanović je upoznao domaćina sa ključnim pitanjima na koja političke elite moraju dati odgovore kako bi se izašlo iz institucionalne krize u Crnoj Gori, ističući da su vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje.

Sančez je zahvaljujući na detaljnom opisu situacije i ocjenama izrazio uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti odgovarajućom dinamikom proces EU integracija. Osim toga, pozdravio je napore predsjednika Đukanovića da i u otežanim okolnostima ostaje bezrezervno posvećen evropskoj perspektivi Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Dva predsjednika su istakla značaj saradnje partija i dogovorili naredne aktivnosti.

Razmotrili su i mogućnost održavanja konferencije lidera socijalističkih i socijaldemokratskih lidera sa Zapadnog Balkana i EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.