Brajović: Loš tretman i uvredljiv jezik prema gostu u kući nije u tradiciji crnogorskog naroda
Tamara Brajović

Savjetnica Predsjednika Crne Gore osudila pisanje portala "Akutelno"

Brajović: Loš tretman i uvredljiv jezik prema gostu u kući nije u tradiciji crnogorskog naroda

Ukupna društvena, politička i ekonomska situacija u Crnoj Gori, koja je prije svega produkt i odgovornost djelovanja crnogorskih institucija i građana, nije opravdanje za neprimjereno ponašanje i ophođenje prema međunarodnim predstavnicima u našoj zemlji, saopštila je savjetnica Predsjednika Crne Gore za vanjsku politiku Tamare Brajović.

Poručuje da loš tretman i uvredljiv jezik prema gostu u kući nije u tradiciji crnogorskog naroda. 

"Jednako tako, neprimjeren i uvredljiv jezik nije dio ni profesionalnih standarda svakog medija ili novinara koji teži ozbiljnom i visokokvalitetnom novinarstvu. Crna Gora svoje najbliže međunarodne partnere nalazi u EU, SAD i UK. Saradnja i uzajamno poštovanje su temelj na kojima gradimo odnose partnerstva i prijateljstva. U svijetu koji se vijekovima bori za rodnu ravnopravnost, svaki segment crnogorskog društva bi trebalo da ima poseban senzibilitet prema ženama, uključujući i u sferi diplomatije. U promociji dobrih primjera ophođenja, mediji bi trebalo biti naši saveznici", kategorična je Brajović.

Zbog svega navedenog, a kako navodi pažljivo prateći medijske natpise, izraziča je apsolutno neslaganje i smatra potpuno neprihvatljivim  odnos prema najvišim diplomatskim predstavnicama EU, SAD i UK u Crnoj Gori izražen u tekstu pod nazivom "Očajne domaćice u službi "srpskog sveta“ i Kremlja" portala Aktuelno.

"Neslaganja u mišljenju mogu biti dobar temelj za kvalitetnu diskusiju, ne nikako i izvor za uvrede i nepoštovanje. Time se vrijeđa dostojanstvo i integritet pojedinca, ali i nanosi ogromna šteta državi Crnoj Gori", zaključila je Brajović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.