Evropa sad: Prekinite agoniju, vratite mandate građanima

Evropa sad: Prekinite agoniju, vratite mandate građanima

Iz Pokreta Evropa sad ocijenili su da, današnja ostavka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović predstavlja nastavak političkog haosa koji je izazvala pala 43. Vlada i skupštinska većina okupljena oko nje i jedino odgovorno rješenje je vraćanje mandata građanima i vanredni parlamentarni izbori.

“Formiranje neke nove Vlade bez izbora predstavljalo bi novu neodgovornost prema građanima i državi, kojom bi se stvorio još veći haos u institucionalnom sistemu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad pozvali su poslanike u crnogorskom parlamentu, da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje i da bez odlaganja izaberu četvoro sudija Ustavnog suda, te da potom skrate mandat Skupštini, i kako su naveli, omoguće Crnoj Gori da izađe iz blokade u koju je diletantskom politikom dovedena.

“Vanredni parlamentarni izbori bi omogućili novi sastav crnogorskog parlamenta, što bi rezultiralo izborom VDT, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u vd stanju ili blokadi”, poručuju u saopštenju.

Takođe zaključuju, sad je vrijeme da politički akteri urade nešto što je u korist građana i države, a ne ličnih i partijskih interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.