Kapisoda: Bilo bi dobro da nas se država sjeti iako je EP prošlo

Kapisoda: Bilo bi dobro da nas se država sjeti iako je EP prošlo

Kao domaćin grupe Evropskog prvenstva za rukometašice poslali smo prelijepu sliku iz Podgorice, ispoštovali sve što se tražilo od nas. Mala Crna Gora koja je jedna od 50 članica EHF-a, pokazala je da je pouzdan partner, čije su organizacione sposobnosti na evropskom nivou, poručio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda u emisiji “Tema” na TV E.

“Slegli su se utisci, ali nije fizički napor to što nas umara, već sva odgovornost i intenzivne pripreme. Bilo je dana kada smo na dnevnoj bazi imali po tri sastanka sa EHF-om oko organizacije. Ipak, sada sam ponosan zbog činjenice da sa svih relevantnih adresa danima dobijamo čestitke, mejlove, od eminentnih i velikih sila kakve su Španija, Norveška, Danska”, kazao je Kapisoda.

Upitan o odnosu države i njenih zvaničnika, Kapisoda navodi da podrška na dan utakmice i nakon postignutih rezultata ne znači mnogo.

“Nemam Tviter, tako da ako je doprinos to što neko tvituje, ne znam kako to da nazovem, to je licemjerno. Treba se osvrnuti na to kako smo prošli cijeli mjesec i kako smo iznijeli projekat. Ne mogu da ne pomenem da imam dobar odnos s ministrom sporta, ali ne postoje sredstva koja možemo da povučemo u ovako izuzetnim okolnostima. Ovo je bila prilika za promociju Crne Gore, ovo je najznačajniji projekat otkako postoji država, ne znam kako smo ostali sami u svemu tome”, rekao je Kapisoda.

U svakom slučaju, smatra da je to bio pravi podvig, uzimijaći u obzir rejting i koga smo, kako kaže, ostavili iza nas.

“Iako je taj odnos jedna tužna priča, nismo mogli reći nećemo da organizujemo, u tom slučaju bi uslijedila i kazna. Našli smo načina i moram pomenuti ljude koji su se našli kada nam je najteže bilo i kojima smo dužni”, kazao je Kapisoda i dodao da će naći način da im se oduže.

Ne može zaboraviti, dodaje, da su im se u svemu našli prijatelji.

“Na kraju najbitniji je rezultat. Postoje dva aspekta rezultata – organizacioni dio đe smo se dokazali, a potom i rezultat djevojaka. Uspjeh je vrlo opasan, ali mi dobro znamo šta radimo, očekujem i uspjeh muške reprezentacije koja se našla na Svjetskom prvenstvu poslije 10 godina”, naveo je on.

Ne znam šta da očekuje od države, ali kako ističe, ako postoji šansa, bilo bi lijepo da se država sjeti Saveza iako je sve prošlo.

“Kada napravite uspjeh vrlo brzo prođe tapšanje po ramenu, ali ostaju neplaćeni računi. Troškovi su stotine hiljada eura, najviše se odnosi na adaptaciju sportskog centra koji nije ispunjavao uslove, pa smo radili prepravke, pravili koridor i to je samo mali dio radova koje smo morali da uradimo. Ipak, kad imate drugove i prijatelje, sve to bude lakše. Moram da pomenem Bemax koji je naš sponzor, to je kao da imate starijeg brata kojeg zovete da pomogne”, ispričao je.

Napominje da su ranije državne firme finansijski podržavale sport, ali da toga sada nema.

“Loše sam se osjećao na sastancima kada predsjednici rukometnih saveza Slovenije i Makedonije kažu koliko su novca dobili od države i da su se uključile državne kompanije. Kada dođe red na mene, stidim se”, kazao je Kapisoda.

Dodao je i da su navijači položili ispit sa najvećom ocjenom.

“Rezultat je posljedica odnosa, najbitnije je kakav odnos imaju prema igri. Navijači su podjednako zaslužili medalju kao igračice, pobrali su simpatije cijele Evrope. Drago mi je zbog njih, nije lako zapucati negdje na vodu i na sendvič”, zaključio je Kapisoda.

Izvor: TV E

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.