Vujović: Izbori rješenje, neustavnu i marionetsku DF Vladu ne podržavaju građani

Vujović: Izbori rješenje, neustavnu i marionetsku DF Vladu ne podržavaju građani

Istraživanje javnog mnjenja CGO i agencije “Damar” jasno pokazuje da je oko dvije trećine građana za vanredne izbore kao načina rješavanja političke i instutucionalne krize. Ovo istraživanje pokazuje takođe da izrazita manjina, samo 19 odsto, podržava model neustavne Vlade skrojene po neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore, poručio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

“Sve ovo veoma upečatljivo šalje jasnu poruku da Vlada, skrojena po uputima DF -a, u kojoj bi oni vodili glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana”, naveo je Vujović.

Ističe da je “razumljiva želja” DF-a da “ustavnim nasiljem” dođe u poziciju da formalno vode ” glavnu riječ u Vladi”, te naglasio da su vanredni izbori jedino rješenje.

Razumljiva je, smatra on,  želja DF da ustavnim nasiljem tj. ustavnim pučem dođu u situaciju da i “formalno vode glavnu riječ u Vladi”, kao što je jasno da, kako kaže, “ostali iz sklepane skupštinske većine taj opasni i antiustavni eksperiment podržavaju jer znaju da vanrednim izborima rizikuju da nestanu sa političke scene”.

“Svako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema i institucija ove zemlje, što je i jedan od ključnih zahtjeva sa protesta IMA NAS”, zaključio je Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.