Mitrović sa Jokovićem: Pitanje neradne nedjelje mora se rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države

Mitrović sa Jokovićem: Pitanje neradne nedjelje mora se rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, Predrag Mitrović, sastao se sa potpredsjednikom Vlade za ekonomski sistem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u tehničkom mandatu Vladimirom Jokovićem.

"U veoma otvorenoj diskusiji, na sastanku su razmijenjene informacije o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja privrednika kao i o planiranim aktivnostima koje će ministarstvo, u narednom periodu, realizovati s ciljem pomoći biznis sektoru", navodi se u saopštenju Unije poslodavaca. 

Na sastanku je, kako je saopšteno, apostrofirano pitanje potpisivanja novog Opšteg kolektivnog ugovora, koje se očekuje u narednim danima, te efektima koje će ono donijeti.

"U tom kontekstu, razgovarano je i o stanju socijalnog dijaloga, te potrebi za rješavanjem zajedničkih pitanja, od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih. Uz navedeno, učesnici sastanka osvrnuli su se i na primjenu Zakona o unutrašnjoj trgovini koji predviđa neradnu nedjelju u sektoru trgovine, te njegovim efektima na sveukupno ekonomsko stanje u zemlji. Konstatovano je da se pitanje o neradnoj nedjelji mora rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države, te donošenju odluka kroz Socijalni savjet", navode iz Unije poslodavaca. 

Predstavnici UPCG upoznali su Jokovića i sa dosadašnjim aktivnostima koje je UPCG sprovela u cilju uspostavljanja bližih odnosa crnogorskih privrednika sa privrednicima Italije i regije Toskana, te benefitima budućih ulaganja i saradnje dvije države.

Kako je naglašeno, uspostavljena saradnja mora biti nastavljena i podržana i od strane ministarstva, sa akcentom na investicione potencijale sektora turizma, poljoprivrede, energetike i građevinarstva.

Sastanku koji je održan u prostorijama UPCG prisustvovale su i generalna sekretarka Suzana Radulović i članovi Upravnog odbora UPCG Nenad Drašković i Dragutin Mitrović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.