GI 21. maj: Vladajuća većina društvo gurnula u tešku ekonomsku i političku krizu
Građanska inicijativa 21. maj

"Na sceni imamo jačanje primitivizma i klerikalizma države i društva"

GI 21. maj: Vladajuća većina društvo gurnula u tešku ekonomsku i političku krizu

Sinoć je u Podgorici održana sjednica centralnog Savjeta GI "21.maj". Na sjednici se razgovaralo o ukupnim prilikama u Crnoj Gori i ujedno je rezimirano dosadašnje djelovanje GI "21.maj".

Iz Pokreta su ocijenili da je vladajuća politika gurnula Crnu Goru u tešku političku, ekonomsku i institucionalnu krizu, zaustavila EU integracije i državu potčinila interesima Vučićeve Srbije.

Istovremeno, poručuju da je dominirajuća politika primitivizovala i klerikalizovala društvo i dodatno sve podredila stranačkim interesima i ličnim namještenjima.

"Sve ovo je razlog da se kritička i opoziciona energija fokusiraju na  odbranu državnog integriteta, kao i dosljednu afirmaciju proevropskog, demokratskog, građanskog i sekularnog društva. Kao društveni i nadstranački pokret GI "21.maj" nastaviće da djeluje i razvija aktivnosti u tom pravcu", naglašava se u saopštenju.

Konstatovano je da progresivna i prosperiterna Crna Gora nije moguća bez većinske podrške evroatlantskoj i građanskoj državi, kao i posvećenosti vladavini zakona, ekonomskom razvoju i socijalno stabilnom društvu.

Savjet je usvojio i niz organizacionih i programskih dokumenata i ujedno je donio odluku na osnovu koje će svi članovi GI "21.maj" neposrednim glasanjem uskoro moći da izaberu novi Savjet i novo rukovodstvo Pokreta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.