URA: DPS da posluša apel predsjednice VK i glasa za deblokadu Ustavnog suda
Građanski pokret URA

URA: DPS da posluša apel predsjednice VK i glasa za deblokadu Ustavnog suda

Građanski pokret URA pozvao je danas poslanike DPS-a da uvaže i poslušaju apel predsjednice Venecijanske komisije Kler Bazi Malori i da glasaju za izbor novih sudija Ustavnog suda, čime bi istinski a ne samo deklarativno potvrdili svoju brigu za državu, ukoliko ona uopšte u tim političkim redovima.

Podsjećaju da je prilika za to 28. novembar kada je na redu glasanje po ovoj tački dnevnog reda u Skupštini Crne Gore.

“Umjesto radikalizacije i dizanja tenzija, koje su im toliko bliske, pozivamo poslanike iz redova DPS-a da imaju konstruktivan pristup i da zajedno odblokiramo važnu instituciju koja je polazište za sve buduće procese u državi“, kazali su iz GP URE.

Vrlo važno je kako navode kompletirati sastav Ustavnog suda, za to imamo kvalitetne kandidate, a ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju.

“Svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države“, zaključili su iz GP URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.