Dukaj u posjeti SAD-u: Unapređenje saradnje u oblasti sajber bezbjednosti i profesionalizacije javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Dukaj u posjeti SAD-u: Unapređenje saradnje u oblasti sajber bezbjednosti i profesionalizacije javne uprave

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sastao se danas u Mičigenu sa visokim zvaničnikom države Mičigen, Markom Tisdelom i odbornikom grada Livonije Robom Gjonajem.

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unapređenja saradnje u oblasti sajber bezbjednosti, reforme javne uprave, a posebno digitalne transformacije i profesionalizacije javne uprave.

Dukaj je istakao da su američka iskustva u oblasti digitalizacije javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse i saradnje u mnogim oblastima.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik udruženja iz Mičigena “Jehona e Malësisë” Vilson Sinishtaj, kao i sekretar tog udruženja Agron Dedivanaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.