SDT se ponovo žalilo na ukidanje pritvora Medenici

SDT se ponovo žalilo na ukidanje pritvora Medenici

Specijalno državno tužilaštvo izjavilo je Apelacionom sudu novu žalbu na rješenje o puštanju iz pritvora bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, saopšteno je Portalu RTCG iz SDT-a.

To su uradili nakon što je Viši sud odbio raniju žalbu. Ovo je druga žalba koju je SDT izjavilo nakon što je Medenica puštena iz pritvora 11. novembra. 

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, ostaće na slobodi, odlučio je Viši sud. Time je odbijen predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za produženje pritvora Medenici.

Medenicu Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj. 

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica. 

Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.