Đuričković: “Jelena oli mi reć što ti rekoše ova gospoda za auto?“

Đuričković: “Jelena oli mi reć što ti rekoše ova gospoda za auto?“

Organizovana kriminalna grupa „Škaljari“ ni jednog momenta nije odustala od plana da opstruira istragu o ubistvu Šćepana Roganovića i da utiče na Tužilaštvo, policiju, sudove, ali i na javnost u Crnoj Gori, kako bi bila stvorena slika da su pripadnici njihovog klana nepravedno osumnjičeni i pohapšeni, a da država vodi neki specijalni rat protiv njih „na pravdi Boga“.

M portal je juče objavio izdvojene SKY komunikacije Jovana Vukotića, pokojnog vođe Škaljaraca, sa njegovim advokatom nakon što je uhapšen Miloš Đuričković, jedan od pripadnika OKG „Škaljari“ i pomagač ubicama Šćepana Roganovića, koji je dobio status svjedoka saradnika u ovom procesu. Vukotić je advokatu objasnio kako da preko novinarke „Vijesti“ Jelene Jovanović, za koju je tvrdio da je njegova drugarica, u medijima objave ono što žele i na taj način spriječe da Miloš

Đuričković postane svjedok saradnik i oda druge učesnike ubistva.

Policija i Specijalno državno tužilaštvo su ipak otkrili da je organizator Roganovićevog ubistva Krsto Vujić,a direktni izvršilac Mili Bajramović, kojima se za ovo krivično djelo sudi u odsustvu, jer su obojica u bjekstvu.

Mili Bajramović je koristio kriptovani telefon sa SKY ECC aplikacijom i nakon što je napustio Crnu Goru, a dio njegovih razgovora sa ostalim Škaljarcima M portal je objavljivao ranije. On je koristio dvije SKY šifre, MRSJZ4 i S9D6JB. 

Ko se krije iza Sky ECC šifre B20712

Svjedok saradnik Miloš Đuričković uhapšen je 20. februara 2020. godine, a već sjutradan Bajramović putem SKY aplikacije o svojoj poziciji razgovara sa – Milošem Đuričkovićem. Riječ je o dva pripadnika OKG „Škaljari“, istog imena i prezimena, ali različitih godina i iz dva grada. Saučesnik u ubistvu Roganovića i svjedok saradnik je iz Herceg Novog, a Miloš Đuričković sa kojim je razgovarao Mili Bajramović je vođa cetinjskog ogranka Škaljaraca i stariji je od svog imenjaka i prezimenjaka. Ovaj Đuričković je uhapšen krajem maja 2020. godine i danas čeka početak suđenja zbog šverca droge vrijedne pet miliona eura.

Miloš Đuričković sa Cetinja je rođeni brat Radomira Đuričkovića, ubijenog u oktobru 2016. godine. Za to ubistvo se sudi Mariju Miloševiću, Vukanu Vujačiću i Igoru Mašanoviću. Prije pet dana advokatica Marija Miloševića, Natalija Karadžić, zatražila je od Specijalnog državnog tužilaštva da provjeri ko je u SKY ECC aplikaciji koristio šifru B20712, pod kojom su poslate poruke: „Samo čekam suđenje da počne i kopam ga 40 godina samo ne spominji nikome molim te. Ovo sam samo tebe reka. Kraj mu je samo da suđenje počne. Prezalećeli su se. Ma oni idu po 20 godina. A Mario 40. Napraviću ja da je Mario puca sve sam spremio ja. Ja sam na ulicu 50 godina maloprije no oni. Okle samo da mi počne suđenje a oće. Zabetoniraću ga. Pa evo neznam na dopunu je optužnica ali mora počet ne smiju ga puštit. Imaju mu otiske u stan na novine. Jes posrana država ali ga nesmiju puštit. Imaju nešto da robijaju tamo ja čuh oko 2 godine. Ma svisu zabetonirani. Kraj je njima. Neće ga kosti iznosit viđećeš. Veliki pozdrav brate”.

U SKY ECC komunikaciji sa Bajramovićem, tokom februara i marta 2020. godine, šifru B20712 koristi Miloš Đuričković sa Cetinja. 

M portal

Foto: M portal

“Jelena, nisam ja Kristijan”

Samo dan nakon hapšenja svjedoka saradnika, 21. februara 2020. godine, kada policija i SDT još uvijek ne pominju imena Vujića i Bajramovića u vezi sa ubistvom Šćepana Roganovića, Miloš Đuričković sa Cetinja pod šifrom B20712, u 19 sati i devet minuta kroz SKY ECC aplikaciju piše Miliju Bajramoviću, koji je pod šifrom S9D6JB:

 „069 4** *** Jelena Jovanović iz Vijesti zovite je. Neko od tvojih. Ispričajte sve. Nemoj me spominjat dasam ti dao broj. Nisam stio dame snima paje pooiždjela na mene. Reko Jelena nisam ja Kristijan. Uglavnom izbaciće sve na našu stranu je“.

Tri dana kasnije, 24. februara 2020. godine, Đuričković ponovo piše Bajramoviću u 12 sati i 42 minuta: „Aoooo stose radi jeli to moguće. Brate zovite onu novinarku više. Neka joj ispriča neko sve i mali će isto pročitat u novine. Objavide ne daju advokatima daga obidje. Brate mora se odma reagovat poslušaj me“. Istog dana u 16 sati i 38 minuta, Đuričković nastavlja da objašnjava Bajramoviću šta i kako treba uraditi, pokazujući mu primjer kako on to radi i šalje mu – fotografiju teksta objavljenog istog dana u „Vijestima“ pod naslovom „Sudstvo minira rad policije“, novinarke Jelene Jovanović. U tom tekstu Jovanović se bavi odlukom istražnog sudije da ne odredi pritvor Cetinjaninu Nikoli Kršikapi, kod kojeg je pronađen arsenal oružja, među kojim je bila i „zolja“. Kršikapa slovi za pripadnika OKG „Kavač“.

Nakon poslate fotografije teksta iz „Vijesti“, Đuričković piše: „Ovako ih treba ka ja brate. Jaih rokam sa svih strana. Kolko mogu. I neka za maloga sad ispiše da policija očigledno sa akriminalvima radi privatne poteze da se izoluju osumljičeni bez prava na svog advokata i svih načela pravnog sistema koji u cg očigledno ne funkcioniše jer su pojedine strukture kriminalne potkupile služvenike u državnom sistemu“. Prenesi ovo drugovima pa neka rokaju odma sutra. Daih satiremo jer nam nema druge. Kad već imamo ovu novinarku“.

17. marta 2020. godine Đuričković se u 17 sati i 9 minuta žali Bajramoviću da je njegovo blindirano vozilo i dalje na provjeri u policiji, što se i ranije dešavalo. U nastavku razgovora on objašnjava Bajramoviću da preko Jelene Jovanović pokušava da sazna šta je sa njegovim automobilom i šalje fotografiju razmijenjenih poruka sa Jovanović preko aplikacije Viber.  

„Jedine dvije blinde u crnu goru moja i njegova u policiju a već bile na provjeru. Direktno država protiv nas“.

Ranije tog dana, u 11 sati i 23 minuta, Đuričković je novinarki „Vijesti“ poslao poruku: „Jelena oli mi reć stoti rekoše ova gospoda za auto“, a njen odgovor je glasio „Čekam odgovore od SDT-a“.

Potom on Bajramoviću piše „Pogledaj čeka odgovor evo dva dana neznaju što dajoj reču zastida“. 

Foto: M portal

Foto: M portal

Foto: M portal

BAJRAMOVIĆ POSLUŽAO ĐURIČKOVIĆEVE SAVJETE

Kriptovane telefone Mili Bajramović koristi i za komunikaciju sa nekoliko članova svoje porodice dok je u bjekstvu. Tako analiza jednog od tih razgovora pokazuje da je Bajramović poslušao savjete Miloša Đuričkovića i preko porodice stupio u kontakt sa novinarkom „Vijesti“ Jelenom Jovanović.

Do 26. marta 2020. godine Mili Bajramović je samo pod inicijalima navođen kao direktni izvršilac ubistva Šćepana Roganovića, a tog dana je Jelena Jovanović u „Vijestima“ objavila tekst pod naslovom „Pavićević i Orlandić spremali ubistvo?“, vezan za drugo krivično djelo. Na kraju teksta, takođe pod znakom pitanja („Bajramović ubio Roganovića?“), Jovanović navodi saznanja iz policije da je riječ o njemu. Istog dana u 13 sati i 36 minuta, Bajramović daje instrukcije članu porodice da kontaktira Jelenu Jovanović i pošalje njegovo reagovanje u kojem negira povezanost sa ubistvom. Međutim, Bajramović ne saopštava članovima porodice na koji je način došao do kontakta novinarke.

„Ma kakvi nece se ni javit. Imam broj od novinarke Jelene Jovanović ona će objavit sve što treba u Vijesti. Dovoljno je samo u Vijesti jer to svako čita… a to je novinarka kojoj imam. Objaviće ona demant“. Bajramović upozorava člana porodice da nakon demanta policija može doći da pretresa kuću kako bi došla do informacija gdje se on nalazi i traži potvrdu da su spremni na to.

„Isto ako pita ta novinarka odakle vam broj njen kažite da sam ja poslao. Njoj se nećemo ništa pravdat… Napravićemo plan ali samo demant da se pošalje aj da piše ona ovoj Jeleni odma. Može je i nazvat. Nek joj se predstavi i kaže da sam stupio u kontakt dao joj njen broj i izjavu i da želim da dam demant ako je ona voljna to da objavi. A znam da jeste. Jelena Jovanović 069 4** ***. Zovite nema šta. Da to izbace odma sjutra. Bolje što prije da to zovete… Sve znate brate zovi slobodno novinarku“.

U nastavku razgovora član Bajramovićeve porodice se interesuje da li postoji mogućnost da se policija pojavi odmah nakon što stupe u kontakt sa Jovanović, na šta mu Bajramović odgovara „Nije to tako baš brate neće oni doć odma noćas. Ona policiji neće reć sigurno prije nego li objavi tekst“.

Reagovanje Milija Bajramovića objavljeno je u „Vijestima“ 28. marta 2020. godine pod naslovom „Bajramović: Nemam veze sa ubistvom Roganovića“ i sa potpisom Jelene Jovanović. Istog dana reagovanje je objavio i dnevni list “Dan”.

Foto: M portal

Foto: M portal

Foto: M portal

Foto: M portal

Foto: M portal

Foto: M portal

Foto: M portal

Izvor: M portal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.