Đukanović sa predstavnicima crnogorske dijaspore: Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom posjete Kraljevini Belgiji sastao se u Ambasadi Crne Gore u Belgiji sa predstavnicima crnogorske dijaspore u zamljama Beneluxa. Đukanović je istakao da “Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos dijaspore prema državama u kojima žive”.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, oni su pozdravili predsjednika i zahvalili za pažnju koju im je ukazao susretom.

Crnogorski iseljenici iz udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva “Montenegro”, asocijacije “Crna Gora-Luksemburg”, udruženja Bošnjaka Plavljana i Gusinjana iz Nizozemske, zavičajnog kluba Bihor, Bošnjačkog dobrotvornog fonda, naglasili su da u zemljama u kojima žive, predstavljaju Crnu Goru u malom, promovišu matičnu državu, njene ljepote i istoriju.

Posvećeni su, kako su naveli, humanitarnom radu, što je posebno bilo iskazano tokom kovid pandemije i intenzivno rade na povezivanju crnogorske zajednice i opština sa ljudima i gradovima u kojima borave. Istovremeno, kako su kazali, sa pažnjom prate sva dešavanja u Crnoj Gori, zabrinuti zbog aktuelnih prilika i sa željom da se Crna Gora vrati na staze intenzivnog investicionog razvoja, čemu su spremni da doprinesu.

Ukazali su da nedostaje adekvatno rješenje pitanja državljanstva za čije su dobijanje posebno zainteresovana njihova djeca.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo prilikom da se tokom posjete Belgiji sretne sa našim ljudima iz Belgije, Luksemburga i Nizozemske, i izrazio veliko poštovanje za njihovu iskrenu privrženost Crnoj Gori i načinu na koji predstavljaju svoju zemlju.

U tom kontekstu, podsjetio je da Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos dijaspore prema državama u kojima žive.

On je na interesovanje predstavnika iseljeničkih udruženja govorio o aktuelnom političkom kontekstu u zemlji i projekcijama za budući period uz uvjerenje o uspješnom prevazilaženju iskušenja kroz koje prolazimo i nastavku dinamičnog kretanja ka ostvarenju evropskih ciljeva i i kvaliteta života.

“Susret u Briselu bio je prilika i za odavanje priznanja ženskoj crnogorskoj rukometnoj reprezentaciji na osvojenoj medalji i ponosnom predstavljanju Crne Gore, što je, kako je rečeno, potvrda da i mala Crna Gora ima potencijala za velika djela”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.