Lekić: Tražili smo hitnu sjednicu Upravnog odbora PKCG, tekst Opšteg kolektivnog odbora učiniti javnim

Lekić: Tražili smo hitnu sjednicu Upravnog odbora PKCG, tekst Opšteg kolektivnog odbora učiniti javnim

Odbora udruženja trgovine se danas sastao u Privrednoj komori Crne Gore. Predsjednik ovog odbora Jovan Lekić naveo je da su zasijedali vanredno jer su dobili informacije da se priprema potpisivanje Opšteg kolektivnog ugovora.

"Tako važan akt ne može da se donosi na jedan netransparentan način i iza leđa CG privrede, jer smo svjedoci ovih dana da najreferentnija udruženja ovih dana, između ostalih i PKCG upućuje javne apele prema nadležnim organima, posebno prema ministru Adroviću da se ne žuri sa potpisivanjem Opšteg kolektivnog ugovora jer isti treba učiniti javnim i dostpunim privrednicima i udruženjeima, i PKCG kao krovnoj organizaciji jer je važno da smo sudioniciinformacija koje se potpisuju.

Danas smo čuli da smo van tog stola gdje se pregovara iz razloga jer nemamo informacija, a onda smo u saznanju da je pokrenut postupak utvrđivanja reprezentativnosti socijalnih partnera u Socijalnom savjetu od poslodavaca, jer aktuelni partner Unija poslodavaca već desetak godina nije dokazivala svoju reprezentativnost. Pojavila se druga organizacija koja ima pravo da pokrene postupak utvrđivanja legitimnosti i u tom kontekstu danas smo imali apsurdnu situaciju da čak i neki članovi Odbora nijesu mogli da nas informišu o čemu to Unija pregovora u ime privrede kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor", kazao je Lekić.

Kako je kazao oni su uputili zahtjev predsjedništvu PKCG da hitno sazove sjednicu Upravnog odbora da bi CG privrednike upoznali sa informacijama koje imaju, te da apeluju da se ne potpisuje dok se tekst ne učini javnim.

Izvor: Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.