Erdogan ponovo najavio kopnenu ofanzivu u Siriji, Rusija poziva na uzdržanost

Erdogan ponovo najavio kopnenu ofanzivu u Siriji, Rusija poziva na uzdržanost

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je nagovijestio moguću kopnenu ofanzivu u Siriji protiv Radničke partije Kurdistana (PKK), dok Rusija poziva Tursku na uzdržanost kako bi se izbjegla eskalacija.

Izaslanik ruskog predsjednika u Siriji Aleksandar Lavrentjev izjavio je da Turska treba da pokaže uzdržanost kako bi bila spriječena eskalacija u Siriji.

- Naravno, pozvaćemo naše turske kolege da pokažu određenu uzdržanost, kako bismo spriječili eskalaciju tenzija ne samo na sjeveru, već i na cijeloj teritoriji Sirije, rekao je Lavrentjev, prenose ruske novinske agencije.

Tokom vikenda tenzije su eskalirale na relaciji Turska-Sirija, jer je Turska izvršila niz vazdušnih napada u Siriji, što je bila odmazda za teroristički napad sa šest žrtava 13. novembra u Istanbulu. Turska je za napad okrivila kurdske „teroriste“, odnosno Radničku partiju Kurdistana (PKK) koja negira umiješanost.

U bombardovanju je pogođeno i nekoliko položaja sirijske vojske u tri provincije duž granice sa Turskom. Erdogan je i danas ponovio da akcije Turske neće biti ograničene na vazdušne udare i sugerisao da je moguća kopnena ofanziva na Siriju.

- Znajte da ćemo ih, što je prije moguće, iskorenijiti našim tenkovima i vojnicima. Od sada za nas postoji samo jedna mjera. Postoji samo jedna granica – bezbjednost naše zemlje, naših građana“, rekao je on.

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.