Borančić: Očekujemo snažniju podršku građanskim snagama u CG

Borančić: Očekujemo snažniju podršku građanskim snagama u CG

Generalni sekretar LP Esad Šainović i portparol Ammar Borančić učestvovali su na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju. Oni su diskutovali o daljim perspektivama proširenja EU te novom zamahu evropskih integracija regiona.

Na skupu je, kako je saopšteno iz Liberalne partije,  poručeno da je važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u svim državama, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma.

Portparol LP Borančić kazao je da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva.

On je rekao da je podrška građana članstvu u EU u Crnoj Gori visoka ali da je aktuelna Vlada koja je bliska interesima Moskve i Beograda potpuno zaustavila evropske integracije, blokirala institucije i dovela do haosa koji prijeti da dovede do porasta evroskepticizma u državi.

On je od prisutnih poslanika EP zatražio podršku za Crnu Goru i borbu građanskih i proevropskih snaga koja traje danima, uz podršku desetina hiljada građana na ulicama.

Na skupu su učestvovali i visoki predstavnici evropskih institucija, poslanik Evropskog Parlamenta i lider ALDE Ilhan Kjučuk, poslanica Parlamenta Francuske Republike Liliana Tanguj kao i predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije, evropskih liberalnih partija iz Holandije, Slovenije, Bugarske, Roman Jakič lider LIBSEEN i drugi.

Osim niza panela o evropskoj perspektivi regiona, u Skoplju je održan i kongres LDP Makedonije na kojem je izabrano novo rukovodstvo ove sestrinske partije liberala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.