Bokan: Voli je protiv radne nedjelje, na pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna
Bokan

Bokan: Voli je protiv radne nedjelje, na pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna

Na sastanku odbora udruženja trgovine se danas održavaju pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji

  "Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija.Voli je protiv  ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju", kazao je Dragan Bokan, direktor kompanije.

Pozvao je na poštovanje svih zakonskih regulativa  i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih  trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona.  

"Shodno tome, smatramo da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna. Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda  koji nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za  sve markete koji posluju u okviru pijaca. Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga  da se “preko noći” i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati", rekao je Bokan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.