Snijeg paralisao Švedsku: Otkazuju se letovi, vozovi, autobusi...
Ilustracija

Snijeg paralisao Švedsku: Otkazuju se letovi, vozovi, autobusi...

Švedski hidro-meteorološki institut (SMHI) izdao je upozorenje zbog snijega koji i dalje pada u većem dijelu zemlje. Zbog sniježnih padavina došlo je do otkazivanja letova, vozova i drugih vrsta saobraćaja.

U velikom dijelu Stokholma, SMHI je u ponedeljak izdao narandžasto upozorenje zbog snežnih padavina, dok žuta upozorenja vrijede u djelovima okruga Upsala, najistočnijeg Gotalanda i Svealanda, okruga Vastra Gotaland, okruga Kalmar i Skane.

Stokholm je teško pogođen sniježnom olujom pa su otkazani mnogi regionalni vozovi.

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih linija u okrugu Stokholm, gdje se očekuje da će do kraja dana pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list “Expressen“.

Ekipe za čišćenje snijega su preko noći vrijedno radile.

“Čini se da postaje sve gore i gore. Trenutno postoje problemi, prije svega u sjevernim i južnim djelovima okruga“, rekao je Andreas Stromberg, zvaničnik u Upravi za saobraćaj regiona Stokholm.

Glavni grad Švedske godinama ima problem sa saobraćajem kada padne sneg. To dovodi do kilometarskih kolona, a građani su prisiljeni i na rad od kuće.

Menadžer za medije Bengt Olson u Švedskoj saobraćajnoj administraciji rekao je da vjeruje da je Stokholm nesposoban da se nosi s velikim sneijgom zbog 1.600 skretnica u željezničkom saobraćaju koje se moraju očistiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.