Za godinu dana uhapšeno oko 200 pripadnika kavačkog klana
Ilustracija

"Klan uprkos brojnim hapšenjima nije oslabio"

Za godinu dana uhapšeno oko 200 pripadnika kavačkog klana

"Kavčani" imaju mnogo novca, kao i saradnike među mnogim narko-bandama širom svijeta, tako da ih hapšenje brojnih saradnika nije oslabilo, kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović, piše Kurir.

Za samo godinu dana iza rešetaka u više zemalja širom regiona i Evrope našlo se skoro 200 pripadnika  kavačkog klana!

"Iako su bezbjednosne službe uspjele da razbiju najmanje tri jake ćelije ove kriminalne organizacije - u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori, klan i dalje sije strah i smrt, a ključna figura ove mafijaške grupe i dalje je na slobod"i, navode stručnjaci za Kurir.

"Kavčani" imaju mnogo novca, kao i saradnike među mnogim narko-bandama širom svijeta, tako da ih hapšenje brojnih saradnika nije oslabilo", kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Šef "kavčana" Radoje Zvicer nalazi se u bjekstvu i službe širom svijeta već godinu dana ne mogu da mu uđu u trag.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za Kurir da klan i dalje nastavlja da raste i ne osjeća silovite udarce bezbjednjaka, jer stalno regrutuju nove ljude.

"S druge strane, Kašćelan i ostali saborci zapravo regrutuju prestupnike u zatvoru, kao i njihove prijatelje koji su na slobodi, a koji su željni da postanu dio zloglasne krimi - organizacije".

On ističe i da paravan iza koga se sada kriju vođe njima donosi dosta dobru poziciju.

"Kavački klan sarađuje i s raznim drugim narko-bandama po svijetu, kao što je primer i tursko podzemlje, koje su angažovali za ubistvo Jovana Vukotića", zaključuje on.

Poslednji u nizu udaraca "kavčanima" istražitelji su zadali prije desetak dana, kada su uhapšeni pripadnici vračarske grupe, koju predvode Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, i Uroš Piperski. Sumnja se da je ova grupa radila za kavački klan, odnosno da je za novac obavljala naručene likvidacije. Iza rešetaka se našlo 16 "vračaraca", ali njihov vođa Džoni sa Vračara i dalje je u bjekstvu.

"Hapšenjem Belivuka i Miljkovića, kao i njihovih saradnika, 4. februara 2021. započeta je žestoka borba protiv mafije, a tada je palo 30 kriminalaca povezanih s kavačkim klanom. U međuvremenu, u januaru 2021. u Sloveniji je uhapšeno čak 60 osoba povezanih s "kavčanima", a kojima je, kako se sumnja, rukovodio Milan Vujotić. Ne treba zaboraviti ni hapšenje Kašćelana u Crnoj Gori, koji je u aprilu prošle godine pao s jatacima i od tada se nalazi u Spužu. Članovi ove bande hapšeni su i u Turskoj, Austriji, Holandiji, Hrvatskoj", objasnio je sagovornik Kurira.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.