Đurović: Do kraja godine očekujemo milijardu eura prihoda od turizma
Goran Đurović

"Budžetom predviđena podrška sjeveru i turističkoj privredi"

Đurović: Do kraja godine očekujemo milijardu eura prihoda od turizma

Crna Gora je od turzima za prvih devet mjeseci ove godine prihodovala 916 miliona eura, saopštio je za TVCG ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. Poručuje da do kraja godine očekuje prihode od milijardu eura. No priznaje i da će se tokom zimske sezone na skijalištima suočiti s nekim infrastrukturnim problemima.

Taman kad su se sabrali utisci ali i prebrojali novci koje smo zaradili od ljetnje sezone, na pragu nam je zimska.

Pripreme su, kaže prvi čovjek ministarstva ekonomskog razvoja u turizma u toku, te obećava bogatu ponudu i na sjeveru i na jugu zemlje.  

"Imali smo već tri koordinaciona tijela za spremanje sezone, ide to korak po korak. Je li to savršeno - nije. Imaćemo infrastrukturne probleme, nije završen parking na skijalštu u Kolašinu, naći će se privremeno rješenje za ovu sezonu", kazao je Đurović. 

A što se dosadašnjih rezultata tiče, poručuje Đurović, podaci ohrabruju.

"Na osnovu pokazatelja koje imamo za prethodnih devet mjeseci, januar-septembar, Crna Gora je prihodovala 916 miliona  eura što je 30 odsto više nego prošle tako da svjedočimo snažnom oporavku crnogorskog turizma", kazao je Đurović.

Ukoliko poslanici usvoje predloženi budžet za iduću godinu, oporavak je onda neminovan, poručuje Đurović.

Napominje da je budžetom predviđena podrška za događaje na sjeveru ali i turističku privredu.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.