Marija Kalezić Popović, Foto: PR Centar

Kalezić Popović saopštila

"Poslanici nijesu željeli reformu izbornog zakonodavstva, a onda ni sređivanje spiskova"

Bez postojanja rezidencijalnog uslova ili mogućnosti da svi lokalni izbori budu u jednom danu, nema realnih pomaka, rekla je Marija Kalezić Popović, izvršna direktorica Centra za građanske slobode (CEGAS). Ona je to navela za Portal RTCG komentarišući dešavanja na lokalnim izborima u Šavniku.

Kalezić Popović je rekla i da je nužno izmijeniti Zakon o registrima prebivališta i boravišta. 

"Svima koji su na spisku treba omogućiti pravo da glasaju. Ne smiju građani i građanke biti taoci loših zakonskih rješenja. Izbornog turizma je bilo i biće, sve dok ne dođe do reforme izbornog zakonodavstva. Na tužilaštvu je da uđe u proces izviđaja i utvrdi osnovanost kod koje određuju zloupotrebu biračkog prava, ali isto tako i onih koji ne dozvoljavaju mogućnost glasanja onima koji su upisani u birački spisak", navela je Kalezić Popović.

Ona navodi da parlamentarci nijesu željeli reformu izbornog zakonodavstva a onda ni sređivanje spiskova iz kojih proizilazi i birački spisak.

"Povjerenje građana u ove spiskove ne postoji, sa ranije utvrđenim razlozima. Bez postojanja rezidencijalnog uslova ili mogućnosti da svi lokalni izbori budu u jednom danu, nema realnih pomaka", istakla je Kalezić Popović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.