Švercovali mobilne telefone uz poruku

Švercovali mobilne telefone uz poruku "voli vas brat"

Više mobilnih telefona pronađeno je u zavarenom dnu šerpe koju je jedan od posjetilaca krenuo da unese u zatvor u Spužu, kazali su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Oni su Portalu RTCG dostavili fotografije o oduzetim predmetima, ističući da će uložiti maksimalne napore da spriječe sve oblike kriminalnih postupaka.

(Foto: UIKS)

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) kazali su da su pronašli i oduzeli veću količinu nedozvoljenih materija, stvari i predmeta. Pretresli su takozvane "štekove", a način doturanja je prebacivanje preko spoljne ograde kompleksa zatvora. Takođe, posjetioci unose te predmete na poseban način, a ponekad to rade i službena lica.

(Foto: UIKS)

Uprava UIKS-a ističe da je o svemu obaviješteno tužilaštvo.

(Foto: UIKS)

- Kada je u pitanju doturanje putem prebačaja, ističemo da je veličina kompleksa 33 hektara, koja se graniči sa privatnim imanjima, a dužina spoljne ograde tri kilometra, te ograničeni resurski službe obezbjeđenja poguduju organizovanom djelovanju u dotiranju nedozvoljenih stvari i materija. U ovim slučajevima riječ je o djelovanju organizovanih kriminalnih grupa, koje posjeduju značajnu logistiku očito i neograničena finansijska sredstva usmjerena na to da zatvorena lica dobiju nedozvoljene stvari i materije - poručili su iz UIKSA.

Uprava UIKS-a je objavila i fotografije koje ukazuju na prikrivanje nedozvoljenih stvari koje se unose u UIKS, posebno doturanjem preko spoljne ograde.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.