U Beranama strahuju od nabujalih rijeka
Foto: RTCG

U Beranama strahuju od nabujalih rijeka

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović kazao je, na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, da se strahuje od nabujalih rijeka Bistrice i Lima i njihovog izlivanja iz korita.

Na sastanku je donesena odluka da se obiđu sva ugrožena mjesta i preduzmu neophodne mjere zbog elementarnih nepogoda izazvanim obilnim padavinama na području Opštine Berane, koje mogu izazvati pojavu klizišta, odrona, devistaciju putne infrastrukture i ugrožavanje objekata stanovanja u jednom broju mjesnih zajednica.

Opštinski tim će dana tokom čitavog dana obilaziti najkritičnija mjesta.

Najkritičnije je na mjestu gdje rijeka Bistrica prolazi kroz gradsko naselje Buce, i na mjestu njenog uživanja u Lim.

Da je i vodostaj Lima visok, najbolje se vidi kod gradskog mosta i hotela Berane. Neki stanovnici naselja Donji Talum jutros su javili da podzemne vode ugrožavaju njihova domaćinstva.

Izvor: RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.