Pucnjava u gej klubu u SAD-u: Ubijeno pet, ranjeno 18 osoba. Napadač uhićen
Photo: Twitter/Screenshot

Pucnjava u gej klubu u SAD-u: Ubijeno pet, ranjeno 18 osoba. Napadač uhićen

U Sjedinjenim Američkim Državama je došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno pet, a ranjeno 18 ljudi, javljaju američki mediji.

Pucnjava se dogodila u gej klubu u Kolorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Kolorado. Radi se o klubu Q, a napadač je uhapšen, potvrdila je čelnica policije Pamela Kastro.

Nije razjasnila je li osumnjičeni među povrijeđenima u pucnjavi, a motiv još uvijek nije poznat.

O napadu su se oglasili i na Facebooku kluba.

“Žalosni smo zbog ovog napada na našu zajednicu. Naše molitve i misli su sa svim žrtvama i njihovim porodicama i prijateljima. Zahvaljujemo brzim reakcijama naših posjetitelja koji su savladali napadača i okončali ovaj napad iz mržnje”, rekli su.

Policija nije dala nikakve informacije o motivima napada.

Slike scene nakon pucnjave prikazuju vozila osiguranja i hitne pomoći sa bljeskajućim žmigavcima parkirana na ulici u blizini mjesta događaja, piše Reuters.

Izvor: RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.