Veliki požar u centru Moskve

Veliki požar u centru Moskve

U centru Moskve, na Komsomolskaja trgu izbio je požar, a rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je da se zapalila zgrada skladišta. "Dojava je primljena u 14:57 po moskovskom vremenu. Vatrogasci su odmah krenuli na gašenje. Dim je gust", saopštilo je Ministarstvo.

Ruski mediji javljaju da su prva dva sprata skladišta zahvaćena vatrenom stihijom, te da vatrogasci spašavaju ljude zarobljene u zgradi. Sedam osoba je evakuisano, a još dvije su blokirane u zgradi. Površina požara trenutno iznosi oko dvije hiljade kvadratnih metara.

Prema prvim informacijama posrijedi je skladište cvijeća i i dalje se ne zna uzrok požara niti da li je incident povezan na neki način sa ruskom invazijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.