Zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Kini još od 26. maja
Ilustracija

Zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Kini još od 26. maja

Pandemija koronavirusa odnijela je u nedelju prvi ljudski život u Kini od 26. maja.

Prema podacima Nacionalne zdravstvene komisije, muškarac (87) iz Pekinga preminuo je od posljedica infekcije.

Ovo je prvi smrtni slučaj izazvan koronavirusom u toj azijskoj zemlji od 26. maja.

U posljednja 24 sata, u kontinentalnoj Kini su zabilježena 2.204 simptomatska slučaja i 22.011 asimptomatskih slučajeva.

Broj slučajeva se povećao zbog širenja visoko zaraznih podvarijanti. U posljednjih pet dana, broj dnevnih slučajeva premašio je 20.000.

Uprkos činjenici da je broj oboljelih minimalan u odnosu na ukupnu populaciju, a većina nema simptome, Kina i dalje sprovodi stroge mjere kontrole zbog pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.