Nikšić: U školi korišćen biber sprej, osmoro učenika završilo u Hitnoj
Ilustracija

Nikšić: U školi korišćen biber sprej, osmoro učenika završilo u Hitnoj

U Prvoj srednoj stručnoj školi u Nikšiću juče je došlo do upotrebe biber spreja zbog čega je osmoro učenika završilo u Hitnoj pomoći, prenosi TVCG.

Nakon ukazane pomoći odmah su pušteni kući, a zbog incidenta je nastava u školi prekinuta.

Jedan od roditelja kazao je za TVCG da ne želi da mu dijete dolazi sa stresom kući, hoće li biti napadnuto ili ne.

Do incidenta je došlo tokom malog odmora, u toaletu koji nije pokriven video nadzorom, gdje je neko koristio biber sprej.

Uprava škole još nije utvrdila ko je to uradio, ali pretpostavljaju da je neko od učenika.

“I taj vjerovatno učenicima problematično ponašanje, i ako ima već neke kazne znači sigurno je udaljenje iz škole. Ne smijemo dozvoliti da niko našu djecu ugrožava”, kazao je direktor škole Milomir Šumić.

Iz Ministarstva prosvjete su povodom incidenta kazali da obrazovne ustanove reaguju u skladu sa procjenom i uputstvom u slučaju nasilja i vandalizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.