Istorijski govor Infantina: Licemjerna Evropa 3.000 godina bi trebalo da se izvinjava za sve što je radila po svijetu

Istorijski govor Infantina: Licemjerna Evropa 3.000 godina bi trebalo da se izvinjava za sve što je radila po svijetu

Dan uoči otvaranja Mundijala, predsjednik FIFA Đani Infantino održao je govor koji će se dugo pamtiti – žestoko je kritikovao zemlje i medije iz zapadne Evrope zbog kampanje koju su pokrenuli protiv domaćina Katara i FIFA da upravo toj arapskoj zemlji dodijeli domaćinstvo najvećeg fudbalskog takmičenja.

On je kazao da na “njegovom” kontinentu vladaju dvostruki moralni standardi, te optužio kritičare da su licemjeri.

“Ono što smo mi Evropljani radili posljednjih 3.000 godina, trebalo bi da se za to izvinjavamo narednih 3.000 godina prije nego što počnemo da dajemo moralne lekcije drugima“, rekao je Infantino pred više više od 100 međunarodnih medija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.