DPS najavljuje krivične prijave protiv nadležnih ako opet ne bude glasanja u Šavniku
Nikolić

DPS najavljuje krivične prijave protiv nadležnih ako opet ne bude glasanja u Šavniku

Poslanik i portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić kazao je da su izbori u Šavniku ispit za institucije, te poručio da će ta partija podnijeti krivične prijave protiv nadležnih državnih organa ako ni ovog puta ne bude glasanja.

"Država Crna Gora prešla je put od zemlje koja je 2020. godine zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista pokazala punu funkcionalnost demokratije uz besprekoran izborni dan i dostojanstvenu predaju vlasti do današnjeg stanja u kojem kompletan državni aparat nije u stanju već 4 sedmice da organizuje i održi izbore na dva biračka mjesta u Šavniku. Ovakav ishod prirodna je posljedica uništavanja institucija, bezvlašća i anarhičnosti koji je sprovodila avgustovska većina u prethodne dvije godine a koji je kulminirao ustavnim pučem kroz usvajanje Zakona o predsjedniku", naveo je Nikolić u saopštenju.

Ipak, kako kaže, bez obzira na političku krizu i na okolnost da su ustavopučisti spremni da nastave za svojom politikom destrukcije, u DPS-u očekuju od državnih organa da pokažu rezistentnost u odnosu na političke pritiske i pokažu integritet u obavljanju svojih zakonskih nadležnosti.

"Demokratska partija socijalista podnijela je više krivičnih prijava protiv onih koji su vršili krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, međutim, moramo konstatovati da ona nijesu naišla na procesuiranje od strane nadležnih državnih organa čime su izborni kriminalci samo bivali ohrabreni u svojim naumima. Zbog toga, obavještavamo javnost da ćemo - u slučaju da se ponove iskustva iz prethodnih sedmica, ovog puta podnijeti krivične prijave i protiv onih koji su dužni da omoguće neometano održavanje izbornog procesa - u prvom redu protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnih slučajevima", naglasio je Nikolić.

Posljednji put apeluju, kako je rekao, na nadležne državne organe da profesionalno obave posao iz svoje zakonske nadležnosti kako bi se izborni proces u Šavniku doveo do kraja i time se ujedno, kako kaže, zaustavila blamaža države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.