Krivokapić na Balkanskom integracionom forumu 2022"

"Propali premijer Abazović umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda i u reintegraciju velikosrpskog sveta"

Crna Gora je imala istorijsku šansu da ove godine uhvati takav dobar vjetar i napravi veliki iskorak da krene u završne pregovore za punopravno članstvo u EU. Umjesto toga propali premjer Abazović je umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda i u reintegraciju velikosrpskog sveta, ocijenio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić na "Balkanskom integracionom forumu 2022".

"Crna Gora je dobrom politikom bila takozvani "front runner" u evropskim integracijama. Danas je više "front" nego "runner" i zato se ni ne kreće naprijed već je iz perioda stagnacije prešla u period ozbiljnog nazadovanja. Mali brodovi imaju obavezu da bolje hvataju vjetar jer nemaju tu zaštitu kakvu imaju veliki, ali kad ih uhvati onda se kreće puno brže. Crna Gora je imala istorijsku šansu da ove godine uhvati takav dobar vjetar i napravi veliki iskorak da krene u završne pregovore za punopravno članstvo u EU. Umjesto toga propali premjer Abazović je umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda i u reintegraciju velikosrpskog sveta.Mi, koji smo antiratni aktivisti, znamo kolika je moć velikodržavnih ideologija. Zbog toga nam je potrebna snažna i nedvosmoslena evropska politika", rekao je Krivokapić u svom izlaganju.

Krivokapić je bio panelista na temu "Zapadni Balkan i proširenje EU - refleksije ruske agresije na Ukrajinu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.