Danilović: Đukanović odbio konkretno rešenje krize
Goran Danilović

Danilović: Đukanović odbio konkretno rešenje krize

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kaže da su danas pokušali da stvari pomjere sa početnih pozicija, za šta je on imao konkretan prijedlog, ali je taj predlog predsjednik DPS-a Milo Đukanović odbio.

“Predlog Đukanoviću je bio da sad imamo u proceduri četvoro sudija za Ustavni sud, paralmentarna većina se obavezala da će glasati za sve četiri kandata, a DPS sa partnerima može davajući podršku samo jednom kandidatu učiniti Ustavni sud uslovno funkcinalnim. Netačno je da mi imamo političku krizu mi imamo vještački izazvanu institucionalnu krizu”, naveo je Danilović.

Potreban je kaže razgovor opozcije i pozicije oko tog pitanja.

“Ako vi pokažete dobru volju i glasate bar za jednog sudiju Ustavnog suda, da ćemo mi dok se ne izaberu ostale sudije razmisliti o tome ili se obavezati da se sa predlogom Zakona o predsjedniku ne ide dalje u proceduru”, naveo je Danilović i dodao da je Đukanović to odbio.

“Zbog toga što se dobro politički živi od krize koja je produkovana sa namjerom da traje vječno”, naveo je Danilović.
Kazao je da Đukanović sada ne može očekivati da parlamentarna većina glasa za njegove kandidate za sudije Ustavnog suda.

Danilović je naveo i da su se i ranije birale sudije Ustavnog suda tako što je opozicija glasala za neke kandidate.

"Oni žele nestabilnost, nemire i političku krizu koje nema, jer su oni desetkovani na izborima. Mogli smo da se dogovorimo i danas, ali nije bilo ni političke hrabrosti, ni političke koristi s druge strane", zaključio je Danilović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.