Džonson zaradio više od 325.000 dolara za jedan održan govor u SAD-u

Džonson zaradio više od 325.000 dolara za jedan održan govor u SAD-u

Odlazak sa čela britanske vlade bio je veliki politički poraz za Borisa Džonsona, ali za njegov bankovni račun nema krize, prenosi AFP.

Bivši premijer plaćen je više od 325.000 dolara za samo jedan govor na skupu američke industrije za osiguranje, navodi se u novim podacima o prihodima britanskih poslanika.

Kada je postao britanski premijer 2019. godine, Džonson je morao da odustane od pisanja novinskih članaka i držanja govora na raznim skupovima, prenosi N1.

Nakon što je smijenjen u septembru, Džonson je iskoristio ponovo stečenu slobodu i održao govor na sastanku Savjeta agenata osiguranja i brokera u Kolorado Springsu 14. oktobra, za šta mu je plaćeno 325.150 dolara. Da bi održao ovaj govor, prekinuo je odmor na Karibima.

Upisi u registar prihoda britanskih poslanika pokazuju da su Džonson, njegova supruga i dvoje male djece imali status gostiju u luksuznom dijelu Aerodroma Getvik 7. oktobra, kao i kada su se vratili 22. oktobra.

Ipak, smijenjeni premijer neke stvari radi besplatno, pa je tako upisano da obavlja bez novčane nadoknade posao predsjednika „Konzervativnih prijatelja Ukrajine“.

Izvor: N1 Beograd

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.