Medenica u Višem sudu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina i pobjegla
Vesna Medenica

“Ne postoji opasnost od moga bjekstva“

Medenica u Višem sudu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina i pobjegla

Viši sud odgodio je kontrolu optužnice protiv Vesne Medenice za 25. novembar. Medenica je u obraćanju sudu kazala da ne postoji bojazan od njenog bjekstva iz Crne Gore.

Medenici je 11. novembra odlukom Višeg suda ukinut pritvor nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru. Njen sin Miloš ostao je u zatvoru.

“Ja sam neko ko je gradio pravosudnu karijeru 40 godina. Radila sam temeljito, časno i pošteno. Nikad s bojnog bolja nijesam pobjegla. Danas i ubuduće, želim da štitim sebe i dozvolite mi da iznesem odbranu. Ja u ovom postupku želim da iznesem odbranu koje pravo mi je u dosadašnjem toku postupka bilo oduzeto”, kazala je bivša predsjednica Vrhovnog suda.

Istakla je da ne postoji bojazan da će pobjeći iz Crne Gore.

“Koja bi to crnogorska majka otišla i ostavila sina jedinca u pritvoru, dvoje maloljetnih unuka, ćerku udovicu i njeno maloljetno dijete”, rekla je Medenica pred sudom.

Ročište je odgođeno na zahtjev jednog od advokata u ovom postupku, Miloša Vuksanovića jer kako je naveo nije bilo dovoljno vremena za pripremu odbrane imajući u vidu obimnost optužnice

SDT je predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić...

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

SDT ih tereti i za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povreda i sprječavanje dokazivanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.