Medvedev: Eksplozija u Poljskoj pokazuje da se Zapad bliži još jednom svjetskom ratu
Dimitrij Medvedev

Medvedev: Eksplozija u Poljskoj pokazuje da se Zapad bliži još jednom svjetskom ratu

Bivši predsjednik Rusije i Putinov dugogodišnji saveznik Dmitrij Medvedev rekao je da je eksplozija na teritoriji Poljske pokazala da se zapad približava još jednom svjetskom ratu.

“Incident sa navodnim ukrajinskim ‘raketnim udarom’ na Poljsku dokazuje jednu stvar – vodeći hibridni rat protiv Rusije, Zapad se približava svjetskom ratu“, napisao je Medvedev na Tviteru.

Podsjetimo, projektili su u utorak uveče pogodili selo u Poljskoj, a u eksploziji su poginule dvije osobe. Varšava je zbog toga podigla borbenu gotovost.

Neposredno nakon toga, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da su ruske rakete pogodile Poljsku, što, kako je rekao, “pokazuje da teror Moskve nije ograničen samo na granice Ukrajine“.

Ipak, predsjednik SAD Džozef Bajden rekao je kasnije da je “malo vjerovatno“ da je raketa koja je pala u Poljsku ispaljena iz Rusije, ali je obećao podršku za poljsku istragu o, kako je naveo, “raketi ruske proizvodnje“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.