Bajden: Rakete koje su eksplodirale u Poljskoj najvjerovatnije nisu stigle iz Rusije
Džozef Bajden

Bajden: Rakete koje su eksplodirale u Poljskoj najvjerovatnije nisu stigle iz Rusije

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je na samitu G20 na Baliju da prema prvim rezultatima istrage rakete koje su juče popodne pale na teritoriju Poljske najvjerovatnije nisu ispaljene iz Rusije.

"Ne tvrdim ništa dok istraga ne bude u potpunosti gotova, ali sudeći po putanji po kojoj su se rakete kretale nije vjerovatno da su ispaljene iz Rusije, ali vidjećemo", rekao je Bajden.

Bajden je na sastanku sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom još jednom osudio ponašanje Rusije.

"U trenutku kada se svjetski lideri sastaju ovdje na Baliju nastojeći da ostvarimo napredak u postizanju mira Putin napada civilne ciljeve, djecu i žene, mislim, to je apsolutno, po mom mišljenju, varvarski," izjavio je Bajden, a Riši Sunak se sa njim složio.

Predsjednik Poljske Andrej Duda u ranom obraćanju u srijedu rekao je da ta zemlja nema konkretne dokaze koji pokazuju ko je ispalio projektil koji je izazvao eksploziju u selu blizu ukrajinske granice.

"U ovom trenutku nemamo uvjerljive dokaze o tome ko je lansirao ovu raketu. Najvjerovatnije je riječ o raketi ruske proizvodnje, ali je sve ovo trenutno pod istragom", rekao je Duda novinarima, a prenosi Slobodna Evropa.

Vašrava je sinoć odlučila da podigne borbenu gotovost.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nema informacija o eksploziji u Poljskoj.

"Nažalost, nemam informacija o tome", rekao je Peskov u odgovoru Rojtersu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.