Donald Tramp zvanično objavio kandidaturu za predsjedničke izbore
Donald Tramp

“Povratak Amerike počinje upravo sada“

Donald Tramp zvanično objavio kandidaturu za predsjedničke izbore

Donald Tramp, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obavljao od 2017. do 2021. godine, zvanično je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD 2024. godine.

Za 76-godišnjeg Trampa biće to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri. U prvim je odnio pobjedu i postao predsjednik, dok je 2020. izgubio od Džoa Bajdena, sadašnjeg predsjednika SAD.

Inače, unutar svoje stranke Tramp je posljednjih dana imao preporuke da odustane od kandidature jer su određeni kandidati koje je podržavao ostvarili loše rezultate na nedavnim izborima za Senat.

Trampovi saradnici podnijeli su dokumentaciju za predsjedničku kandidaturu 2024. godine, dok je Tramp primio brojne pristalice i poštovatelje u svom luksuznom imanju na Floridi, u Mar-a-Lagu.

“Povratak Amerike počinje upravo sada“, rekao je nosilac republikanske liste svojim donatorima i pristalicama, te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dvije godine prije samih izbora koji su planirani 5. novembra 2024. godine.

Još nije poznato ko će biti lider Demokrata na predsjedničkim izborima. Sadašnji prvi čovjek SAD Džo Bajden prema ranijim izjavama ima namjeru kandidovati se za još jedne izbore, a svoju bi odluku trebalo da predstavi iduće godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.