Zelenski: Ruski projektili pogodili Poljsku, teror nije zaustavljen na teritoriji Ukrajine
Volodmir Zelenski

Zelenski: Ruski projektili pogodili Poljsku, teror nije zaustavljen na teritoriji Ukrajine

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da su ruske rakete pogodile Poljsku što pokazuje da teror Moskve nije ograničen samo na granice Ukrajine.

“Teror nije ograničen na naše nacionalne granice. Ruske rakete pogodile su Poljsku… Ispaliti rakete na NATO teritoriju. Ovo je ruski raketni napad na kolektivnu bezbjednost. Ovo je veoma značajna eskalacija. Moramo da reagujemo“, poručio je Zelenski nakon izvještaja poljskih medija da su dvije osobe poginule dvije osobe poginule nakon što je projektil pogodio Pševodov, poljsko selo blizu granice sa Ukrajinom.

AP je prenio izjavu neimenovanog američkog obavještajnog zvaničnika da je riječ o ruskim projektilima, što je Moskva demantovala.

Zvaničnici NATO i Pentagona zasad su oprezni u svojim izjavama i navode da se izvještaji iz Poljske i dalje provjeravaju.

Novinar istraživačkog portala Belingket Arik Toler je, analizirajući forografije sa lica mjesta koje su objavili poljski mediji, na Tviteru naveo da se ne isključuje mogućnost da je u Poljsku zalutao projektil ukrajinske protivvazdušne odbrane, ali samo ako je zaista riječ o raketi iz protivvazdušnog sistema S-300.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.