Lekić: Građani na protestima vode vaninstitucionalnu borbu za opstanak građanske Crne Gore

Lekić: Građani na protestima vode vaninstitucionalnu borbu za opstanak građanske Crne Gore

Građani na protestima vode vaninstitucionalnu borbu za opstanak građanske Crne Gore, a sa Belvederom je sve počelo, saopštila je potpredsjednica Socijaldemokrata (SD) Milica Lekić u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

-Kada nemate institucije na koje možete da se oslonite, morate da se okrenete vaninstitucionalnoj borbi. To je iznuđeno rješenje u situaciji kada imamo parlament koji ne može da uspostavi dijalog", istakla je Lekić.

Dodaje da građani u trenutnoj situaciji ne mogu da ostvaruju Ustavom zagarantovana prava.

"Pritom imate obezglavljivanje institucije Predsjednika ", kaže potpredsjednica SD-a.

Napominje da niko personalno ne brani predsjednika države Mila Đukanovića, već instituciju predsjednika zbog izglasavanja neustavnog zakona.

"Treba da razmišljamo o skorom organizovanju parlamentarnih izbora, izboru sudija Ustavnog suda i povlačenju Zakona o predsjedniku, ali i o tome šta će se desiti u međuprostoru", navodi Lekić.

Upozorava da je partijskim zapošljavanjem energetski sektor doveden do vrlo nezavidne pozicije.

"Ogroman je broj novozaposlenih u CEDIS-u, MUP-u, EPCG, Rudniku uglja, dok su godinama unazad govorili da kada dođu na vlast neće biti partijskog zapošljavanja ", naglasila je ona.

Sljedeći korak uoči raspisivanja vandrednih parlamentarnih izbora, kako navodi, treba da bude čišćenje biračkog spiska i uklanjanje duplo upisanih birača.

Ona dodaje da postoji veliki broj problema koje treba rješavati, a na koje upozorava i međunarodna zajednica.

Ističe da je skupštinska većina pozivala na izlazak na izbore kada je mislila da je pogodan trenutak za njih, dok se sada oglušuju o otvorene pozive da se mandat vrati građanima.

"42. i 43. Vlada su se na svaku poruku od EU oglušili. Jasno je na kom smo putu sa ovom parlamentarnom većinom " ,zaključuje Lekić.

Izvor: Gradska RTV

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.