Grlić Radman: U Briselu zabrinuti zbog trenutne ustavne krize u CG

Grlić Radman: U Briselu zabrinuti zbog trenutne ustavne krize u CG

Crna Gora mora uložiti veće napore za ostvarivanje evropske perspektive, poručio je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU u Briselu.

Kaže da je visoki predstavnik Evropske unije za bezbjednost Žozep Borelj govorio o svakoj državi pojedinačno, pa i Crnoj Gori.

“Iskazana je zabrinutost zbog trenutne ustavne krize, Vlade koja je u tehničkom mandatu, zemlja koja je isto tako na određeni način podijeljena. Traži se isto tako od Crne Gore da se jače angažuje na vladavini prava, na ispunjavanje prelaznih mjerila kako bi se konačno zatvorila neka poglavlja”, naveo je Grlić Radman.

On kaže da za dvije godine u Crnoj Gori nije učinjeno ništa na putu ka EU.

“Crna Gora mora uložiti veće napore na ostvarivanje evropske perspektive”, poručio je Grlić Radman.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.