Pogledajte snimak hapšenja osumnjičene za teroristički napad u Istanbulu
Foto: Reuters

Pogledajte snimak hapšenja osumnjičene za teroristički napad u Istanbulu

Nakon jučerašnje eksplozije u Istanbulu, u kojoj je poginulo najmanje šest osoba, objavljen je snimak hapšenja osobe osumnjičene da je postavila bombu u ulici Istiklal.

Timovi istanbulske policije su odmah nakon eksplozije započeli s traganjem za osumnjičenima, a na osnovu snimaka sigurnosnih kamera uspjeli su utvrditi izgled osumnjičene osobe.

Istragom je utvrđena i ruta kretanja, a pripadnici policije iz odjela za borbu protiv terorizma pronašli su osumnjičenu osobu kasno sinoć u kući u istanbulskoj četvrti Kucukcekmece, u kojoj se skrivala.

Utvrđeno je da je osumnjičena osoba A. A. (23) sirijski državljnin te da je na teritorij Turske ušla preko sirijskog grada Afrina.

Na snimcima hapšenja, koje je objavila turska policija, mogu se vidjeti trenuci upada policije u kuću te privođenje osumnjičene.

“Naša procjena je da je naredba za smrtonosni teroristički napad stigla iz Ayn al-Araba u sjevernoj Siriji, gdje PKK/YPG ima svoje sirijsko sjedište”, izjavio je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu.

U jučerašnjoj eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest, a povrijeđena je 81 osoba. Pedeset povrijeđenih je pušteno iz bolnica, dok se petoro nalazi na jedinicama intenzivne njege.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.