Uprava policije: U Šavniku podnijeto više krivičnih prijava zbog ometanja glasanja, pronađeni palica i nož
Ilustracija

Uprava policije: U Šavniku podnijeto više krivičnih prijava zbog ometanja glasanja, pronađeni palica i nož

Policija u Šavniku je danas tokom održavanja lokalnih izbora na dva biračka mjesta, preduzimala mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale podnošenjem krivičnih prijava protiv pet osoba.

''Službenici policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv S.A. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju. S.A. je danas tokom održavanja lokalnih izbora na biračkom mjestu broj 14. Kruševice upotrebom olovke uništio ovjerene glasačke listiće na koji način je izvršio krivično djelo uništavanje dokumenta o glasanju, a što je za posledicu imalo prekid glasanja na ovom glasačkom mjestu'', navodi se u saopštenju.

Takođe, policija je krvičnu prijavu podnijela protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, a koje je izvršio na način što je jednom građaninu onemogućio vršenja prava glasanja na biračkom mjestu broj 1, zgrada Opštine Šavnik.

Osim toga ovom licu – D.B., R.Z. (56) i N.K. (28) se stavlja na teret krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja, koje su izvršili na način što su donijeli odluku da prekinu dalji izborni proces i spriječe dalje održavanje glasanja, usled čega je glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto.

''Osim navedenog, policija je u Šavniku danas oko 16.00 časova spriječila sukob između dvije grupe lica. Brzom reakcijom policija je spriječila veći incident, a potom je izvršila pregled vozila koje je koristila jedna grupa lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto pet drvenih palica. Od četiri osobe su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja o čemu je obaviješeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv S.A. (35) iz Nikšića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti'', poručili su iz UP-a.

Pripadnici policije su danas, prilikom kontrole jednog vozila, pregledom tri lica koja su se u njemu nalazila, pronašli i oduzeli drvenu palicu, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i nož.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.