Liberalna partija podržala inicijativu za vanredne parlamentarne izbore: Pozivamo sve da potpišu
Liberalna partija CG

Liberalna partija podržala inicijativu za vanredne parlamentarne izbore: Pozivamo sve da potpišu

Predsjedništvo Liberalne partije donijelo je jednoglasno Odluku kojom pruža podršku peticiji pokreta "IMA NAS" koja ima za cilj održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se sačuvala evropska perspektiva i budućnost Crne Gore. Istovremeno u odluci se navodi i poziv liberalima ali i svim građanima da peticiju podrže svojim potpisom u svim gradovima.

"Naša država nalazi se u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi koja pogađa sve segmente života, dok nadležni ne nude nikakvo rješenje. Jedini način da povratimo normalnost u svakodnevno funkcionisanje društva u cjelini je održavanje izbora nakon kojih bi Crna Gora dobila stabilnu političku Vladu koja će usmjeriti zemlju na pravi put, put razvoja i smirivanje tenzija", poručili su iz Liberalne. 

U vremenu kada kako navode Vlada Crne Gore nema nikakav legitimitet a ni legalitet, nakon smjene u Skupštini Crne Gore, ona nastavlja sa urušavanjem države i društva, ne libeći se da pregazi i Ustav i zakone, uruši ekonomiju, sva preduzeća, zdravstvo i na kraju doslovno pregazi i sopstvene građane, ne bi li očuvala jos kratko svoje položaje na vlasti. 

"Građanima Ustav garantuje pravo da u takvim okolnostima, u skladu sa članom 92 Ustava Crne Gore, zatraže da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštine, kako bi se obezbijedilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Peticiju je već podržalo na hiljade građana i očekujemo da Skupština čuje njihov glas", zaključuje se u saopštenju LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.