Mandić: Da je Crna Gora srpstvu podarila samo Njegoša, uradila bi i previše za istoriju
Andrija Mandić

Mandić: Da je Crna Gora srpstvu podarila samo Njegoša, uradila bi i previše za istoriju

Ono što je Njegoš uradio za Crnu Goru i za sve nas, predstavlja najbolju narodnu promociju kulture, pismenosti i duhovnosti za sva vremena, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić. On je čestitao Njegošev dan, važan datum koji je, kako navodi, zasluženo postao državni praznik kulture.

"Njegova vidovitost misli premaša današnjeg čovjeka. Da je Crna Gora podarila srpstvu samo Njegoša, a dala je mnoge velikane, učinila je i previše za svoju istoriju", naveo je Mandić.

Istakao je i da se moramo odužiti "gorostasu koji je istovremeno bio poglavar naroda, duhovni pastir i pjevač narodne slave i junaštva".

"Dugo je Njegoš srozavan od prošle vlasti jer su se bojali njega i njegovog djela. On je sudbinu naroda osjećao kao svoj lični doživljaj, kroz vaseljensku borbu protiv Zla, gdje istrajnošću Dobro uvijek pobjeđuje. Ta zavjetna misao nas i dalje opominje", zaključuje Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.