"Na krilima navijača, uz dobru odbranu i ogromnu energiju na parketu možemo do velike pobjede"

Košarkaši Crne Gore sjutra dočekuju velesilu Litvaniju u kvalifikacijama za Mundobasket i imaju prvu meč loptu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U prvoj rundi, drugog FIBA prozora u glavnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Crna Gora je kao gost pobijedila Češku sa 65:56, BiH je slavila na svom terenu protiv Mađarske sa 83:78, dok je Francuska nadigrala Litvaniju sa 90:65.

Francuska i Litvanija sada imaju skor 7-2, Crna Gora 6-3, BiH 5-4, Mađarska 4-5, Češka 3-6.

"Ostvarili smo dragocjenu pobjedu u Češkoj, posle velike borbe i zahtjevnog meča od prvog do posljednjeg minuta. Česi su nastojali da ostanu u igri za plasman na Mundobasket, a mi da sačuvamo ono što smo mukotrpno stvarali od početka kvalifikacija. Uspjeli smo, pobijedili smo, sada je najvažnije da se osvježimo i da se što bolje pripremimo za duel protiv Litvanije", kazao je selektor Boško Radović.

U tim se vraća Nikola Ivanović, dok je Kendrik Peri i dalje pod znakom pitanja.

"Litvanija je veliki favorit, iako je u prošlom kolu poražena od Francuske, koja je odigrala meč bez greške. Očekujem ogromnu podršku navijača, a svima koji nas prate je jasno da ćemo dati sve od sebe", rekao je Radović.

U "Morači" se očekuje dobra energija na tribinama pošto će ulaz biti slobodan.

"Za nas je svaka utakmica finale, u svakom meču želimo pobjedu, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa. Ponavljam, Litvanija je favorit, ali vjerujem da na krilima navijača, uz dobru odbranu i ogromnu energiju na parketu možemo do velike pobjede", zaključio je selektor.

Utakmica između Crne Gore i Litvanije sjutra startuje u 19 sati.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.