Milošević: Prihodi od prodaje sezonskih ski pasova su udvostručeni, očekujemo uspješnu sezonu

Kolašin 1600

Milošević: Prihodi od prodaje sezonskih ski pasova su udvostručeni, očekujemo uspješnu sezonu

Predstojeću zimsku turističku sezonu jedan od najatraktivnijih ski centara u našoj zemlji, Kolašin 1600, dočekuje u nadi da će nadmašiti prošlogodišnji uspjeh. Prema riječima izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Đura Miloševića, zaposleni u tom planinskom centru vrijedno rade kako bi spremno dočekali prve pahulje.

,,U toku je remont žičare i uređenje staza. Tokom ove godine povećali smo kapacitet parkinga, pa ćemo imati sigurno preko 500 mjesta. Planiramo da radove završimo krajem novembra, tako da će sva infrastruktura biti spremna za narednu skijašku sezonu. Prošle sezone smo na raspolaganju imali šestosjednu žičaru koja je oposluživala devet staza dužine 10.5 kilometara. U februaru je otvorena još jedna šestosjedna žičara K7 i one će zajedno oposluživati 21 kilometar staza. Pokretna traka za početnike, koja je bila u ponudi prethodne godine, takođe će biti u funkciji, kao i dvije tjubing staze za najmlađe posjetioce“, izjavio je Milošević.

uroMiloevi1

Utvrđen je i cjenovnik za zimsku sezonu 2022/23. Mnogima je poznato da je period od kraja avgusta do početka novembra obilježila prodaja sezonskih svi pasova po promotivnoj cijeni.

,,Za najmlađe posjetioce ona je iznosila 150 eura, dok za odrasle 250 eura. Više smo i nego zadovoljni ostvarenim prihodima. U odnosu na prethodnu godinu, oni su udvostručeni, tako da očekujemo veliki broj gostiju“, otkriva izvršni direktor Skijališta CG.

9

Osim toga, u cilju obogaćivanja ponude, fokus ove kompanije bio je usmjeren ka umrežavanja domaćih i regionalnih zimskih centara.

,,Ski centar Kolašin 1600, Ski centar Vučje i Ski centar Savin Kuk potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji sa Skijalištima Srbije, tj. Ski centrom Tornik, Stara planina, zatim Olimpijskim centrom Jahorina, Ski centrom Bjelašnica, kao i Ski centrom Popova Šapka na Šar planini u Makedoniji. Kupci sezonskog ski pasa moći će uzastopno tri dana besplatno da skijaju na ovim skijalištima, kao i obrnuto“, objasnio je Milošević.

Saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore doprinijela je i povezivanju sa stranim turoperatorima, što će se prema mišljenju Miloševića, i te kako odraziti na ovogodišnju strukturu gostiju.

,,Imali smo sastanke sa turoperatorima iz: Baltičkih zemalja, Švajcarske, Austrije, Njemačke, Francuske. Tradicionalno, najviše gostiju očekujemo iz: Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine. Pošto smo dosta radili i na tom tržištu, očekujemo goste iz Hrvatske i Makedonije“, kazao je Milošević i dodao da su u cilju unapređenja poslovanja, ove sezone odlučili da u sklopu menija restorana ,,Troglava“ uvedu Halal standard. 

Kada je riječ o dugo najavljivanom sistemu vještačkog osnježavanja, izvršni direktor Skijališta Crne Gore potvrdio je da je to, zajedno sa izgradnjom dva ski lifta dužine 500 i 800 metara, bilo planirano kapitalnim budžetom Crne Gore. Pretpostavlja da zbog aktuelne političke situacije nije rađeno na tim projektima, ali se nada da će u skorijem periodu naći rješenje.

Mediabiro

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.