Đurović: Crna Gora ima obaveza da sa posebnom pažnjom gleda na Cetinje
Danijela Đurović

Predsjednica Skupštine čestitala Dan Prijestonice

Đurović: Crna Gora ima obaveza da sa posebnom pažnjom gleda na Cetinje

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, u ime Skupštine i svoje lično ime, uputila je čestitku povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujačić, odbornicima i svim građanima Cetinja.

"Upućujem najsrdačnije čestitke povodom 13. novembra, datuma kada se prisjećamo oslobođenja naše Prijestonice 1944. godine u Drugom svjetskom ratu. Ovaj dan podsjeća nas na slobodarski duh kojim Cetinje odiše od svog postanka, kao i na žrtve koje su naši preci podnijeli za slobodu Cetinja i domovine", ističe Đurović.

Cetinje je, dodaje, vijekovima zauzimalo posebno mjesto u istoriji ne samo Crne Gore, već i cijelog Balkana, pa i Evrope. Bespoštedna borba za slobodu bila je vodilja svakog žitelja Cetinja koji je na svoje potomke prenosio vrijednosti slobodarstva, časti, hrabrosti i rodoljublja, naglašava Đurović.

"U duhovnom, kulturološkom i urbanističko-arhitektonskom smislu, Cetinje je biser naše zemlje, grad muzej i simbol prave evropske kulture. Međutim, u ekonomskom i infrastrukturnom pogledu, nažalost, Cetinje već dugo zaostaje za ostalim gradovima Crne Gore.

Zbog toga, država ima obavezu da se sa posebnom pažnjom odnosi prema Cetinju i da uloži maksimalne napore kako bi se iskoristili nesumnjivi turistički, privredni i ekološki potencijali koje ovaj grad ima, kao i valorizovala njegova izuzetno vrijedna duhovna, kulturna i istorijska baština", navodi ona.

U tim smislu, dodaje, jako je važno stvoriti preduslove za pokretanje i realizaciju projekata kojim će se iskoristiti sve prednosti grada. To se može postići kroz otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje stranih investicija, što zahtijeva kontinuiranu i kvalitetnu saradnju lokalne i državne vlasti.

"Uvjerena sam da će prijestoni grad uspjeti da krene putem napretka i poboljšanja kvaliteta života građana i da ćemo ponovo s ponosom o njemu pričati kao o središtu naše države“, zaključila je Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.