Abazović: Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju
Dritan Abazović

Abazović: Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je čestitku gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Vujačić, odbornicima, građankama i građanima povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje, poželivši da u godinama u narednim godinama, zajedničkim naporima još više valorizuju sveukupne potencijale grada za koji je istakao da je paradigma crnogorske nezavisnosti, istorije i kulture.

"Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju, gradu likovnih stvaralaca svjetskog glasa, književnika i sportista koji na najbolji način preprezentuju Crnu Goru. Aktuelna i svaka naredna državna administracija, imaju prioritetni zadatak da pomenuto poštovanje, kroz plodnu saradnju, međusobno povjerenje i uvažavanje, sa lokalnom samoupravom, pretoče u potpunu i dosljednu realizaciju planiranih, održivih kapitalnih infrastrukturnih investicija, koje su Cetinju prijeko potrebne, a koje ono, s obzirom na njegove privredne, kulturne, prosvjetne i turističke kapacitete, zasigurno može da preobrazi u novu vrijednost", poručio je Abazović. 

Poručuje da razvoj Prijestonice u narednom periodu treba da počiva na snažnijoj valorizaciji nevjerovatnog turističkog potencijala bogate kulturne baštine i boljoj infrastrukturnoj povezanosti sa jugom i centralnim predjelom Crne Gore.

"Uz odgovorniji odnos lokalne i državne vlasti prema Cetinju, koji je očigledan, ubijeđen sam da će Cetinje nakon realizacije infrastrukturnih projekata, poput žičare Kotor - Lovćen, koja će biti u funkciji od naredne godine i magistralnog pravca Cetinje - Čevo - Nikšić, čija je prva faza u završnici, dobiti zamajac za intezivniji razvoj, naročito ruralnih predjela Prijestonice. Ubijeđen sam sam da će sa poštenim i iskrenim odnosom prema prijestonom gradu i jasnom vizijom, koja se prepoznaje, budućnost Cetinja biti lijepa i uspješna. Sa najiskrenijom željom da ovome ostane svi zajedno dosljedni, još jednom vam čestitam ovaj istorijski datum za našu Prijestonicu", navodi se u čestitki premijera Abazovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.